פתרונות לאדמיניסטרציה
"לא חלומותיו של האדם הם אלה שמכשילים אותו", הכריז ל. רון האברד. "זהו חוסר הידע המעשי הנדרש כדי להפוך את החלומות האלה למציאות". מסיבה זו ומסיבה זו לבדה, "אומות שלמות, שלא לדבר על פירמות מסחריות או אגודות או קבוצות, העבירו עשרות שנים בשלומיאליות בתוך סערת מהומות".
אנחנו רואים את התוצאות של זה מדי יום בכותרות: גירעונות חמורים, מיסוי מכביד, עסקים כושלים, ואפילו בארצות-הברית המשגשגת לכאורה, יש כארבעים מיליון אנשים שחיים מתחת לקו העוני. לכן לא לחינם מר האברד המשיך והכריז: "מסתבר שאושרו של האדם ואריכות הימים של חברות עסקים ומדינות תלויים בידע מעשי ארגוני".
אם האדם באמת היה מבין איך אינדיבידואלים מתפקדים בצורה הטובה ביותר – הצרכים שלהם, השאיפות שלהם והמקור לכישלונותיהם – הוא היה כמובן מבין איך קבוצות של אינדיבידואלים מתפקדות בצורה הטובה ביותר. זאת היתה העמדה שממנה ל. רון האברד טיפל בבעיות של שיתוף פעולה עם אחרים – לא באמצעות גימיקים אדמיניסטרטיביים או צווים סמכותיים, אלא מנקודת מבט של חמלה לקבוצות כאינדיבידואלים שמאוחדים במטרה משותפת.
בסך הכול, מר האברד העביר יותר משלושים שנה בפיתוח ובארגון קווי המדיניות האדמיניסטרטיביים שארגוני Scientology פועלים לפיהם. קווי מדיניות אלה נובעים מחוקים בסיסיים שמשפיעים על כל ההתנהגות האנושית, ולכן הם מהווים מאגר ידע שהוא חשוב לנושא של קבוצות באותה מידה כמו שכתביו על Dianetics ו-Scientology חשובים לשיקום נפש האדם. ואומנם, עד להופעתן של Dianetics ו-Scientology, איש לא הכיר למעשה את העקרונות שמשפיעים על הפעילויות של קבוצה, כפי שאיש לא הכיר את העקרונות שמשפיעים על המיינד האנושי.
במרכז תגליותיו האדמיניסטרטיביות של מר האברד נמצא לוח ההתארגנות, או ה-"Org Board", כפי שהוא מוּכר לרבים. לוח ההתארגנות, שפותח ב-1965, הוא תרשים של המתכונת הארגונית, שמתאר כל פונקציה שנחוצה לפעילות של קבוצה מצליחה. למעשה, לוח ההתארגנות מתאר את המתכונת הארגונית האידיאלית עבור כל פעילות.
המתכונת הזאת מתארת פעילויות – בין אם של קבוצה או של אינדיבידואל – במונחים של שבע דיביזיות עיקריות. באותן דיביזיות יש גם פירוט של כל המטלות, התפקידים והפעולות שנחוצים לצורך מאמץ מתואם. דיביזיות 1 עד 7 של לוח ההתארגנות מסודרות ברצף שידוע בתור מחזור הייצור. שוב, הרצף הזה אינו מבוסס על נתון שרירותי. כאשר מר האברד מדבר על מחזור ייצור, הוא לא מדבר במונחים של קו ייצור או של המכונה האנושית שמרכיבה את המתכונת הארגונית בעולם התאגידים. ליתר דיוק, הוא מדבר על אותן פעילויות ספציפיות שכל הייצור, בין אם של אינדיבידואל או של קבוצה, מתרחש לפיהן באופן טבעי. למעשה, אם אדם רוצה להשיג איזשהו דבר, הוא חייב לבצע את שבעת הצעדים הבסיסיים האלה. מבחינה זו, לוח ההתארגנות הוא לא רק השיטה האידיאלית לארגון מצליח, אלא שהוא למעשה השיטה היחידה לארגון מצליח.
לאחר שמר האברד הגדיר את המבנה הארגוני האידיאלי, הוא סיפק את קווי המדיניות האדמיניסטרטיביים הספציפיים שלפיהם המבנה הזה מתפקד. קווי המדיניות האדמיניסטרטיביים האלו כלולים בסדרה של כרכי עיון שידועים בתור 'קורס למנהלי ארגונים' (OEC). 'כרכי ה-OEC' האלה מספקים את התיאוריה ואת הפרטים הספציפיים של כל היבט תפקודי בארגון – משכירת כוח אדם ועד להתנהגות האתית של העובדים, מקידום ועד לבקרת איכות ועוד. למעשה, ישנו כרך שמתאים לכל אחת מהדיביזיות של לוח ההתארגנות, שמפרט את הפעילויות והפונקציות המדויקות של אותה דיביזיה.
בכרכים נוספים שידועים בשם 'סדרת הניהול', מר האברד מספק את כל מה שמנהל צריך לדעת בנושא של איך לנהל ארגון. הנושאים הכלולים בכרכים אלה: איך לארגן, איך לתפקד כמנהל, איך לבסס, איך לטפל בכוח אדם ואפילו האומנות של יחסי ציבור. לפיכך, 'כרכי ה-OEC' מספקים את קווי המדיניות שלפיהם אדם מנהל ארגון, ואילו 'סדרת הניהול' מספקת את קווי המדיניות שלפיהם ארגונים מנוהלים.
בין העקרונות שניתן למצוא בקווי המדיניות האלה נמצאים 'מצבי הקיום' החשובים כל-כך, שמר האברד הגדיר במונחים של דרגות ההצלחה או ההישרדות של משהו. הרעיון הבסיסי ידוע במעורפל לאדמיניסטרטור הממולח שמדבר במונחים של "בריאות התאגיד". אבל בעוד שהרעיון של בריאות התאגיד מרמז רק על שני מצבים – טוב או רע – ולא מציע שום אמצעי מדויק לשיפור הבריאות הזו, ל. רון האברד מספק הרבה יותר מכך. באופן ספציפי, מר האברד ניתח את הדרגות השונות של הישרדות – ממצב של אי-קיום למצב של סכנה, למצב של חירום, למצב של פעילות נורמלית, שפע ועוצמה. בנוסף לכך, הוא פירט את 'נוסחאות מצבי-הפעולה' או הפעולות הנחוצות שאדם חייב לנקוט לצורך השיפור של כל מצב. כלומר, בעצם ביצוע הצעדים המתוארים, אדם עולה דרך כל מצב-פעולה אל זה שאחריו, עד שהארגון שלו אכן משגשג.
"מאחר שהיתה לי הזדמנות ממקור ראשון לחקור בצורה מעמיקה את הכתבים האדמיניסטרטיביים של ל. רון האברד, התרשמתי. הטכנולוגיה מלאה בהיגיון בריא ובמעשיוּת. אני לא מכיר שום מאגר אחר של שיטות וחוקים אדמיניסטרטיביים שהוא שלם, מעשי וניתן ליישום בצורה נרחבת כמו זה של מר האברד. הפילוסופיה שלו לגבי ידע מעשי ארגוני וההסברים הצלולים שלו לגבי היישום שלה ראויים לשימוש נרחב בתעשייה, בחברות מסחריות ובממשלה."
– רוברט גולדשיידר, יושב-ראש, רשת הרישוי הבינלאומית בע"מ, יועצים לטכנולוגיית ניהול
כדי לבטל כל אפשרות של ניחוש מצב-הפעולה של אדם, מר האברד מפרט גם את השיטות לפיקוח על הבריאות הארגונית לפי סטטיסטיקות. סטטיסטיקה, כפי שהוא מגדיר אותה, היא מספר או כמות שמשווים אותם למספר או לכמות קודמים של אותו הדבר. לכן, סטטיסטיקות מתייחסות לכמות העבודה שנעשתה או לערכה, והן המדד האמין היחיד לכל ייצור או פעילות, בין אם של ארגון או של אדם יחיד. אם כן, מבחינה אדמיניסטרטיבית, הסטטיסטיקה מספקת את הברומטר של הבריאות הארגונית, בעוד שנוסחאות מצבי-הפעולה של מר האברד מספקות את האמצעי לשיפור מצב הבריאות הזה. כשמשתמשים בכלים האלו בצורה נכונה, הם מאפשרים לבודד באופן מדויק את האיזורים הבעייתיים, ומאפשרים לשפר את אותם איזורים בעייתיים.
"כדי להיות יעיל ומצליח, מנהל חייב להבין בצורה המלאה ככל האפשר את השאיפות והיעדים של הקבוצה שהוא מנהל. ... הוא חייב להיות מסוגל להיות סובלני כלפי ההישגים וההתקדמות המעשיים שייתכן שקבוצתו והחברים בה מסוגלים להגיע אליהם, ולשפר אותם. הוא חייב תמיד לשאוף לצמצם את הפער שקיים תמיד בין האידיאלי לבין המעשי."
בהתחשב במה שפריצות הדרך האדמיניסטרטיביות של מר האברד מייצגות מבחינת הכללים שלפיהם קבוצות פועלות באופן אידיאלי, זה היה בלתי נמנע שהתגליות האדמיניסטרטיביות שלו יהיו מבוקשות מאוד בתעשייה ובמקומות אחרים. בהתאם לכך, ובמפורש כדי לעמוד בדרישה הזאת, נוסדו 'מכללות האברד למינהל'.
מוסדות אלה משתמשים באופן ספציפי בעבודותיו של ל. רון האברד כדי להעשיר את יכולתו של בעל המקצוע להתמודד עם האתגרים של ניהול קבוצה, חברת עסקים או ארגון. הרשת, שהמטה הראשי שלה ממוקם בלוס-אנג'לס, מתפרשת כעת על פני חמש יבשות. היא מספקת הכשרה בשיטות האדמיניסטרטיביות של ל. רון האברד לאנשי עסקים מכל התחומים: תעשייה כבדה, תעשיית השירותים, תחום הבידור, תחום התקשורת, שירותי הבריאות וכל שירות מקצועי שניתן להעלות על הדעת. כספינת הדגל הבינלאומית, המוסד הממוקם בלוס-אנג'לס, שמעניק תארים, רושם ללימודים תלמידים שמגיעים מתריסר מדינות, ובמיוחד מאסיה, שם שיטות ניהול חדשניות הן מצרך מבוקש במיוחד.
יש לציין גם את השיטות האדמיניסטרטיביות של ל. רון האברד במדינות קומוניסטיות לשעבר שבהן ההפרטה של התעשייה הצריכה פילוסופיה ארגונית חדשה לחלוטין. רוסיה, לדוגמה, מתגאה ב-'מכללת האברד למינהל' במוסקבה, והיא הכניסה את השימוש בכלים האדמיניסטרטיביים של ל. רון האברד ברחבי כל התשתית הכלכלית. באמצעות אותו תהליך הפרטה, אדמיניסטרטורים הונגרים פנו גם הם אל קווי המדיניות הארגוניים של ל. רון האברד וכך הקימו מכללת האברד בבודפשט. למרות שהאווירה הכלכלית בקולומביה שונה מאוד, מספר לא מבוטל של עובדי מדינה שם מקבלים גם הם הכשרה במכללת האברד, כמו גם עובדי מדינה ועובדי רשויות מקומיות בטקסס.
מיתון, אינפלציה, ירידה בפרודוקטיביות, חובות, שביתות, אבטלה, עוני ומחסור – כל הסימפטומים המאוד מוּכּרים האלו של התדרדרות כלכלית הם למעשה אינדיקטורים של בעיה עמוקה הרבה יותר: מחסור הרסני בידע מעשי אדמיניסטרטיבי. אם העסקים והממשלות בימינו היו יכולים ליישם במיומנות את העקרונות הבסיסיים של ארגון ואדמיניסטרציה, הם היו מוציאים לפועל פתרונות מעשיים למה שהפך להיות תוהו ובוהו כלכלי. זהו תפקידה של הטכנולוגיה האדמיניסטרטיבית של ל. רון האברד: לספק את האמצעים שבעזרתם עסקים יכולים לשגשג, ממשלות יכולות למשול בחוכמה, אנשים יכולים להיות חופשיים מלחץ כלכלי, ובקיצור, ניתן להפיח חיים מחדש בחלומות שלא מומשו.