קרימינון
שיקום של כבוד עצמי

אף דיון על 'הדרך אל האושר' לא יהיה שלם בלי לומר משהו על התוכנית לשיקום פושעים שעושה שימוש בחוברת הזו. תוכנית זו, שידועה בשם 'קרימינון' (ללא פשע), מבוססת על תגליותיו של מר האברד לגבי הגורמים לפשיעה ומניעתה, כפי שהוא קבע במהלך מחקרו כששירת כקצין אכיפת חוק של משטרת לוס-אנג'לס בשלהי שנות ה-40. "אם ברצונך לשקם פושע", הוא הכריז, "פשוט חזור וגלה מתי הוא באמת איבד את כבודו העצמי. שקם את הנקודה הזו, ולא יהיה לך יותר פושע". באמצעות 'הדרך אל האושר' של מר האברד ועקרונות מרכזיים שנגזרו מיסודות ה-Scientology, קרימינון משיגה בדיוק את זה.

שוב, זו תוכנית ייחודית. בדומה לנרקונון, היא לא מסתמכת על סמים או ענישה, אלא פונה אל מה שמר האברד תיאר בתור הטוב הבסיסי שקיים בכל בני האדם. גם אם גישה כזו נראית לא סבירה בקרב פושעים מועדים, התוצאות מדברות בעד עצמן. ארגון קרימינון, שהמטה הראשי שלו ממוקם בלוס-אנג'לס, מעביר את שירותיו גם באמצעות קורסים בהתכתבות וגם ישירות באגפים בבתי-הכלא. כמו כן הוא מעביר את שירותיו בכל סוגי המתקנים: מתקנים בעלי אבטחה מקסימלית, אבטחה בינונית, אבטחה מינימלית, בתי כלא מחוזיים ומוסדות לעברייני נוער.

בתוכנית אחת כזאת לבני נוער, שבה 80 אחוזים מקרב העבריינים הצעירים נעצרו שוב ושוב בעוון פשיעה חוזרת, תוכנית של קרימינון הפכה את המגמה על פיה. כלומר, 90 אחוזים מאלה שסיימו את קורס 'הדרך אל האושר' לא נעצרו שוב. לא לחינם קבע קצין המבחן הראשי, דניאל א' בלאק מבית-המשפט לנוער של מחוז באטלר בגרינוויל, אלבמה: "המערכת לעשיית צדק עם בני נוער זקוקה מאוד לתוכנית מעשית שתהווה צעד ראשון ותהיה מבוססת על הקהילה. חוברת 'הדרך אל האושר' ממלאת את החלל הזה. אנחנו מתחילים בדברים הפשוטים: בסיס מוסרי מוצק שמושתת על יושר, שלמות אישית ואמון; זאת 'הדרך אל האושר'."

ויש עוד נתונים, בכמות מרשימה, והם מאלפים באותה המידה. שום מילים לא יוכלו לבטא בצורה מספקת מה פירוש הדבר להיות עד ל-"הפיכת פושע לבן אדם", כותב קצין תיקון מיד לאחר הכנסת תוכנית קרימינון לבתי-הכלא במקסיקו. ההצהרה הזאת היא לא הצהרה בודדה. קרימינון מעביר כעת את שירותיו ביותר מ-1,500 מוסדות הענשה ברחבי יותר מ-50 מדינות, והתוצאות בהחלט זוכות ליחס דומה של יראת כבוד.

תוצאות של מחקר על פשיעה לפני ואחרי ביצוע תוכנית קרימינון

לפני

שנתיים לאחר מכן

אם לציין רק חלק קטן מכך: בית-הכלא הידוע לשמצה, ליוקופ, הממוקם בדרום-אפריקה ובעל רמת אבטחה מקסימלית, ראה שאחוז הרצידיביזם, שעמד על 90 אחוז, צנח כמעט ל-2 אחוזים לאחר יישום תוכנית קרימינון. יתרה מכך, האלימות המרובה בתוך בית-הכלא צנחה לכמות ממש מזערית. המספרים הם לא פחות מרשימים במתקני הכליאה באינדונזיה – רצידיביזם, שהיה דבר שגרתי גם שם, צנח ל-2 אחוזים – וכתוצאה מכך אינדונזיה המליצה לכל המדינות השכנות ליישם את תוכנית קרימינון. וישנה גם רואנדה, שבה שיעור הרצידיביזם שהגיע ל-60 אחוז צנח לאפס, ושבה מפקדי הכלא טועים לעתים קרובות ומתייחסים לבוגרי קרימינון בתור קציני תיקון "בגלל סוג ההתנהגות שלפיה הם נוהגים".

בסיכומו של דבר, יותר ממאה אלף אסירים השתתפו בהצלחה בתוכניות קרימינון וניהלו מאז אורח חיים ללא פשיעה. מה שאותם אסירים לשעבר מייצגים הוא לא פחות מאשר הרעיון המרכזי שטען ל. רון האברד מזה זמן רב – בכנות רבה: למרות כל הכישלונות של האדם, האלימות וההשפלה שלו, האדם הוא טוב ביסודו, ולכן, כפי שהוא ממשיך ואומר לנו:

"בכל מקום שאדם משתדל, בכל מקום שהוא עובד, כל מה שהוא עושה, הטוב שהוא עושה עולה על הרע".

לקבלת המידע המלא על 'הדרך אל האושר', ראה את הכרך בסדרת ל. רון האברד, 'הומניסט: שיקום של הגינות וכבוד עצמי'.